Degradace českého školství pokračuje – tentokrát na potravinové úrovni!

17. března 2017 v 11:48 | Václav Kovalčík
Pamlsková vyhláška z dílny MŠMT má záměr šikanovat zejména provozovatele školních bufetů, dále má záměr šikanovat zejména tradiční výrobce českých potravin!

Řešení problémové situace kolem výživy dětí a mládeže bych viděl spíše v důsledné kvalitě českých potravin, dále pak v jejich bohatém výběru a rozmanitosti.

Pamatuji léta, když jsem ještě studoval na JG v Náchodě, tak místní pan ředitel zakazoval prodej tradiční české kofoly, dále se mu nelíbil návrh ohledně prodávání kapučína a dalších kávových nápojů.

Na JG jsem dával najevo, že v jižních zemích Evropy zcela běžně děti pijí kapučíno, neboť je to tradiční a vynikající nápoj, jenž zlepšuje náladu a další oblasti zdraví, a to v ranních a odpoledních hodinách.

Autoři pamlskové vyhlášky si vůbec neuvědomují, že je navíc školní výuka příliš zdlouhavá, nezajímavá až monotónní - bez názorů a svobodných diskusí.

K tomu přehršle zbytečných vyučovacích hodin! Smysl našeho školství by měl tedy spočívat v kvalitní náplni a perspektivy vyučovacího času.

Často je Česká republika pod palbou orgánů Evropské unie, což má za následek další a další potupu našeho národa, jenž je dodnes, současně i historicky vzato, považován za nesvéprávné individuum!

Produkci potravin pro školní zařízení bych určitě nechal tradičním zemědělcům a potravinářům. V tom vidím řešení, jak zároveň podpořit a povzbudit domácí výrobu.

Dnešní dobu bych též charakterizoval jako velmi uspěchanou a stresující nejen pro mladé lidi, ale i pro střední a starší generaci.

Všechno by tedy vyřešil návrat do kolejí tradičního, kvalitního a poctivého jednání. Co se týče potravin, tak věřím, že naši zemědělci a výrobci mají co nabídnout také pro školní bufety a kantýny.

Václav Kovalčík
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama